نشست های دانشجویی شبکه پژوهش ACE
مهرماه ۱۴۰۲ هتل عباسی اصفهان
نشست های دانشجویی شبکه پژوهش ACE
مهرماه ۱۴۰۲ هتل عباسی اصفهان
نشست های دانشجویی شبکه پژوهش ACE
مهرماه ۱۴۰۲ هتل عباسی اصفهان
شاخه دانشجویی ACE
شاخه دانشجویی ACE
شاخه دانشجویی ACE
شاخه دانشجویی ACE
Previous slide
Next slide

معرفی شاخه دانشجویی شبکه پژوهش‌های بین‌رشته‌ای سلامت

 مرکز تعالی ابن سینا (ACE) یکی از سازمان‌های تحقیقاتی غیردانشگاهی پیشرو در ایران است. ACE برای ارتقای تحقیقات و آموزش‌های پیشرفته در علوم چندرشته‌ای و در حال ظهور تأسیس شده است. ACE متعهد است تا با کمک به نخبگان در زمینه‌های تحقیقاتی خود در ایران بمانند و از مهاجرت فارغ‌التحصیلان ایرانی به کشورهای دیگر جلوگیری کند، اکوسیستم نوپا و در عین حال پر جنب و جوش ایرانی را ایجاد کند.
این شبکه در سال ۱۳۹۸ بین سه دانشگاه پیشرو اصفهان (دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان) آغاز به کار نموده است و در سال ۱۴۰۱ بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز به این شبکه اضافه شد. گرنت ویژه شبکه پژوهش اصفهان با حمایت مالی هر سه دانشگاه، فضای مناسبی برای شناسایی و استمرار فعالیت‌های بین‌رشته‌ای فراهم آورده است.
در آذرماه سال ۱۴۰۱ همزمان با هفته پژوهش، با هدف گسترش فعالیت‌های بین‌رشته‌ای در بین دانشجویان، از شاخه دانشجویی شبکه ACE رونمایی شد.

رویداد دانشجویی ACE

در بخش آغازین رویداد دانشجویی ACE، از ساعت ۹ لغایت ۱۲ به استقبال ارائه‌ها و سخنان ارزشمند ۸ تن از دانشمندان برجسته جهان اسلام در حوزه‌های تخصصی گوناگون خواهیم رفت. در ادامه و پس از اقامه نماز و صرف ناهار، هسته‌های پژوهشی بر اساس اولویت‌های انتخابی دانشجویان و با حضور اساتید راهبر تشکیل شده و تیم‌ها به بحث و تبادل نظر پیرامون ادامه روند پژوهشی خود خواهند پرداخت.

دانلود فرم خام پروپوزال مربوط به اساتید راهبر
ماموریت و چشم انداز

هدف اصلی در شاخه دانشجویی مرکز تعالی ابن سینا (ACE)، تشکیل هسته‌های پژوهشی (TIGs) به منظور شبکه‌سازی دانشجویان و محققان با هدف پژوهشی مشترک می‌باشد.

در شاخه دانشجویی یک شورای عالی متشکل از  نمایندگان ویژه سه دانشگاه و بنیاد نخبگان استان اصفهان در نظر گرفته شده است و ذیل آن یک شورای راهبری که شامل دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی یا  کمیته های پژوهشی منتخب دانشگاه‌ها و حداقل سه دانشجوی فعال (از دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه اصفهان) می باشد، حضور دارند. 

 تأمین مالی ACE عمدتاً از تأمین مالی اساسی از بخش‌های عمومی ملی و بخش‌های خصوصی بین‌المللی و ملی تشکیل شده است.

  1. دانشجویان سه دانشگاه عضو شبکه پژوهش‌های بین‌رشته‌ای سلامت (دانشگاه اصفهان، علوم پزشکی اصفهان و صنعتی اصفهان) می‌توانند در فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک شامل پروژه‌های پژوهشی، طرح‌های ایجاد و توسعه فناوری با یکدیگر همکاری کنند.
  2. در هر فعالیت لازم است حداقل سه دانشجو از دو دانشگاه یا از دو رشته مختلف حضور داشته باشند.
  3. هسته اصلی هر تیم از دانشجویان مقطع کارشناسی تشکیل می‌گردد و بهره‌مندی از یک نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی یا دانش‌آموختگان به عنوان دستیار بطور اکید توصیه می‌گردد. امکان حضور دانشجویان سایر دانشگاه‌های غیرعضو شبکه در ترکیب تیم بلامانع است.
  4. یک راهبر برای هر طرح انتخاب و پیشنهاد شود (ملاکهای انتخاب راهبر: سوابق فعالیت در موضوع پیشنهادی، سابقه فعالیت در رشته‌های مختلف، سوابق راهبری و …)
  5. اولویت با موضوعات پیشنهادی در حوزه‌های «هوش مصنوعی در پزشکی، رباتیک پزشکی، نانو فناوری در علوم پزشکی و سلامت، بیوسنسور، بیوانفورماتیک» می‌باشد. طرح‌های ارسالی در سایر موضوعات بین رشته‌ای نیز قابل بررسی است.
  1. فراخوان شامل تقویم اجرایی، میزان اعتبار و موضوعات دارای اولویت به صورت سالیانه توسط شورای راهبری تعیین و در بخش شاخه دانشجویی سایت ace اطلاع‌رسانی می‌گردد.
  2. متقاضیان اطلاعات طرح پیشنهادی خود را به صورت خلاصه و در قالب فرم پیشنهاده اولیه به انضمام سوابق علمی خود و همکاران ارائه می‌دهند. این طرح‌ها باید در راستای تخصص تیم پژوهشی ارائه شده باشد.
  3. معیارهای انتخاب: علاوه بر بررسی طرح پیشنهادی، در سوابق علمی تیم تحقیقاتی، معیارهای زیر مورد توجه خواهد بود:
    • سوابق فعالیتهای راهبر پیشنهادی (انجام پروژه‌های مرتبط با نظام سلامت، همکاری‌های بین دانشگاهی و بین‌المللی پیشین و مرتبط با پروژه مورد بررسی، تعاملات بین‌رشته‌ای، بین موسسه‌ای و بین‌المللی، امکان تامین زیرساختهای پژوهشی توسط استاد راهبر پیشنهادی)
    • تعداد و رزومه دانشجویان و پژوهشگران فعال در پروژه
    • قابلیت طرح در ایجاد دانش فنی یا تولید محصولات دانش‌بنیان
  4. بر اساس داوری‌های علمی و با عنایت به دیدگاه شورای راهبری تعدادی طرح برگزیده شده و مورد حمایت قرار می‌گیرد.
  1. اعتبار پژوهشی به مدت یکسال به اعضای تیم منتخب تعلق می‌گیرد.
  2. اعتبار پژوهشی بر اساس گزارش پیشرفت و فازبندی تعیین شده در اختیار هسته پژوهشی قرار می‌گیرد.
  3. علاوه بر اعتبار پژوهشی، بر حسب نیاز و در صورت امکان اقدامات زیر برای تسهیل اجرای پروژه صورت می‌گیرد:
    • تسهیل تخصیص فضای فیزیکی مناسب در یکی از سه دانشگاه یا بنیاد نخبگان و یا تسهیل دسترسی به زیرساخت‌های پژوهشی در راستای اجرای پروژه درصورت امکان (
    • امکان شرکت مجری و همکاران در دوره‌های آموزشی تخصصی با هدف توسعه توان حرفه‌ای
    • امکان بازدید یا حضور در عرصه‌های مرتبط با پژوهش درخواستی
  4. اعتبار پژوهشی می‌تواند جهت پوشش هزینه‌های پرسنلی، دریافت خدمات حرفه‌ای، خرید مواد و تجهیزات مصرفی (غیرسرمایه‌ای) و شرکت در دوره‌های تخصصی مرتبط مورد استفاده قرار گیرد.
    1. بروندادهای مورد انتظار بر اساس ماهیت پروژه توسط شورای راهبردی و در تعامل با هسته پژوهشی منتخب، پیش از اعطای اعتبار تعیین می‌گردند. برای هر برونداد حداقل سطح قابل قبول و نیز مدت زمان مورد انتظار برای دستیابی تعیین می‌گردد و مبنایی برای پایش گزارشهای دوره‌ای و اتمام طرح خواهد بود.

اهداف مورد انتظار از هر پروژه متفاوت است اما می‌تواند ترکیبی از موارد زیر باشد:

    • انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر حوزه تخصصی
    • برقراری ارتباطات بین‌رشته‌ای و بین‌موسسه‌ای
    • جذب منابع مالی و امکانات پژوهشی خارج دانشگاهی
    • تعداد محققین بکارگرفته شده در پروژه
    • ثبت اختراع
    • ایجاد دانش فنی یا تولید محصول دانش‌بنیان
    • راه‌اندازی استارت آپ و تشکیل شرکت
  1. نماینده هسته دریافت کننده اعتبار موظف است گزارش مالی از نحوه هزینه‌کرد بودجه و نیز گزارشی علمی از سیر پیشرفت پروژه و دستیابی به بروندادهای مورد توافق به کمیته مطابق فازبندی تاییده شده ارائه نماید.

افراد علاقمند، می‌توانند حداکثر تا ۵ مهرماه سال ۱۴۰۲ با انتخاب استاد و موضوع پروژه، ثبت نام اولیه را انجام دهند. پس از بررسی و تشکیل تیم‌های پژوهشی، آشنایی بیشتر با موضوع و اساتید در روز ۸ مهرماه در هتل عباسی انجام خواهد شد.

محورهای فعالیت

هوش مصنوعی در دنیای امروزه یک کلمه آشناست. از ماشین های خودران گرفته تا الگوریتم های پیچیده در ربات ها و موتور های جست وجو پیشرفته. هوش مصنوعی در تلاش است زندگی انسان ها را راحت تر و بهتر کند. در همین راه٬ دانشمندان و متخصصین در تلاش راه هایی برای بهبود خدمات درمانی و پزشکی با استفاده علم هوش مصنوعی می باشند. امروزه شاهد رشد اثربخشی هوش مصنوعی در پزشکی و مراقبت های بهداشتی هستیم و در آینده پیش بینی می شود که شاهد پیشرفت های چشم گیری در این زمینه باشیم. از کاربرد های هوش مصنوعی در پزشکی میتوان در تشخیص دقیق تر و پیش بینی سریع تر برخی بیماری ها اشاره کرد. به عنوان مثال تشخیص عفونت قلبی دشوار است و روش تشخیص ان به صورت تهاجمی و عمل جراحی می باشد. هوش مصنوعی با دریافت تعدادی داده از علائم حیاتی و بدون نیاز به عمل جراحی این بیماری را با درصد خطای بسیار پایین تشخیص داده و به یاری پزشکان می آید. از کاربرد های دیگر در این حوزه میتوان توانایی استخراج داده های بسیار ارزشمند از میان داده های بیشمار حوزه پزشکی است. به کمک هوش مصنوعی میتوان میلیون ها داده را در زمان کم تجزیه و تحلیل کرد و اطلاعات ارزشمندی را استخراج نمود که این کار در عمل بدون استفاده از این علم٬ بسیار سخت و یا غیرممکن است. هوش مصنوعی در پزشکی علم نوپایی است و جای پیشرفت بسیاری دارد. هم اکنون بسیاری از کاربرد های این علم هنوز عملیاتی نشده اند و هنوز در دست تغییر و به روز رسانی هستند. امیدواریم درآینده شاهد پیشرفت در این حوزه در کشور عزیزمان و در سایر نقاط دنیا باشیم.