دکتر پیمان صاحب‌سرا

دانشگاه محل اخذ آخرین مدرک:

دانشگاه شربروک کانادا

عضو هیئت علمی:

دانشگاه صنعتی اصفهان

رشته تحصیلی:

فیزیک

عنوان طرح‌های علمی و پژوهشی:

برهم‌کنش نور و ماده در کنترل ادوات کوانتومی - شبیه‌سازی، ساخت تجهیزات و هوشمندسازی

چکیده طرح‌:

برهم‌کنش نور و ماده نقش بزرگی در گستره عظیمی از ادوات کوانتومی اعم از رسانا، نیم‌رسانا و ابررسانا دارند. با کاربرد وسیع این ادوات و تجهیزات در زمینه‌های مختلف، از جمله پزشکی، صنعتی، هوا-فضا، اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی، و انرژی،‌آنها به طور مستقیم در زندگی روزمره افراد جامعه تأثیرگذارند. از جمله‌ي این ادوات می‌توان از انواع تشخیص‌دهنده‌ها و حسگر‌های پزشکی، سنجش از دور و تشخیص، ذخیره‌کننده‌های حالت جامد، رمزنگار‌ها و مخابره کننده‌های مزوسکوپی، ابزار تشخیص هویت، پیل‌های با ظرفیت بالا، سلول‌های خورشیدی، و … نام برد. بسیاری از این موارد نیازمند بهینه‌سازی و کنترل دستگاهی پیش و پس از ساخت‌ هستند. علاوه بر این امروزه به علت دسترسی به ظرفیت‌های بالاتر این ادوات و حساسیت بی‌نظیر آنها، علاوه بر طراحی‌های مناسب ماکروسکوپی، بررسی تمهیدات میکروسکوپی ناشی از خواص کوانتومی و اپتیکی این نانومواد به طور وسیع مورد توجه قرار گرفته‌ است.

هدف از پروژه ارایه‌ شده مطالعه این نوع برهم‌کنش‌ها و شبیه‌سازی و ساخت تجهیزاتی است که با استفاده از خواص مختلف این مواد از جمله خواص الکتریکی، مغناطیسی، اپتیکی، پلاسمونیکی و … بتوان از آنها در زمینه‌های مختلف عملی، تشخیصی و هوشمندسازی استفاده نمود. پروژه دارای فازهای مختلفی است، که به ترتیب عبارتند از: فاز مطالعاتی نظری و تجربی، شبیه‌سازی، ساخت و اندازه‌گیری. دانشجویان برگزیده برای اجرای این طرح در دسته‌های مختلف تقسیم و ضمن کسب مهارت‌های مرتبط با پروژه، به طور گروهی و کاملاً هدفمند از اندوخته علمی‌ خود استفاده کرده و پروژه را انجام خواهند داد. استفاده از نرم‌افزارهای مهم شبیه‌سازی و فرایند هوش مصنوعی نظیر یادگیری ماشین، در طول پروژه توسط اساتید مجرب با همکاری و زیر نظر بنیاد نخبگان به برگزیدگان مجری طرح آموزش داده شده و در فرایند پروژه از این آموزش‌های کاربری سود برده خواهد شد.

عنوان تخصص (رشته) های مورد نیاز:

در اجرای این پروژه به دانشجویانی با علایق تخصصی مختلف مورد نیاز است. مطلوب است که متقاضیان یک یا چند مهارت از مهارت‌های اختصاصی زیر را داشته یا تمایل به کسب آن داشته باشند:
فیزیک کوانتومی، فیزیک حالت جامد، فوتونیک، اپتیک، الکترونیک، مواد، مکانیک، علوم و مهندسی رایانه (نرم‌افزار و هوش مصنوعی)، انرژی، برنامه نویسی (پایتون)


بدین ترتیب دانشجویان علاقمندی که شرایط عمومی اعلام شده از طرف بنیاد نخبگان را دارا می‌باشند، می‌توانند از رشته‌های زیر درخواست و مدارک خود را ارسال نمایند:

  • علوم پایه: فیزیک،‌ ریاضی، شیمی، زیست‌شناسی
  • فنی و مهندسی:‌ کامپیوتر، برق، مکانیک، مواد، زیست‌فناوری
  • پزشکی
  • هنر: معماری،‌ شهرسازی