دکتر الهه میانه ساز

دانشگاه محل اخذ آخرین مدرک:

دانشگاه علوم پزشکی ایران

عضو هیئت علمی:

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

رشته تحصیلی:

طب فیزیکی و توانبخشی

عنوان طرح‌های علمی و پژوهشی:

ارتقای وضعیت رعایت اصول ارگونومی حین مطالعه و کار و افزایش فعالیت بدنی دانشجویان

چکیده طرح‌:

امروزه کامپیوتر، لپ تاپ و موبایل درحال تبدیل شدن به بخش جدایی ناپذیر زندگی دانشجویان و تمامی محیط های کاری از جمله دانشگاه ها است وافراد زیادی ساعات متمادی از شبانه روز را صرف کار با آنها می‌کنند. گسترش روزافزون فناوری و دانش های نوین در زندگی، سبب بالا رفتن سرعت کارها و افزایش میزان تولید و بهره وری شده، اما از طرفی برخی عوارض از جمله بی تحرکی، خستگی، فشارهای عصبی-روانی و بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی را در پی داشته است. اختلالات اسکلتی- عضلانی شرایط نامناسب مؤثر بر عضلات، تاندون ها،رباط ها، مفاصل، اعصاب محیطی و عروق خونی است که مناطق مختلف بدن از جمله کمر، گردن، شانه، اندام تحتانی، ساعد و دست ها را درگیر می کند. مشکلات عضلانی اسکلتی از نگران کنندهترین موضوعات بهداشتی در جهان هستند.بسیاری از کشورها پیشگیری از اختلالات عضلانی اسکلتی را به عنوان یکی از اولویت های ملی در نظر گرفته اند ، از آنجا که نیروی فعال جامعه جوانان و دانشجویان هستند، وضعیت سلامت جوانان یکی از شاخص های مهم توسعه کشورها می باشد.
افزایش ساعت کار با کامپیوتر، افزایش سطح استرس، فشارهای روانی، بی تحرکی و کمبودفعالیت فیزیکی، حرکات تکراری انگشتان، فشار تماسی بر روی مچ ها، عوامل فردی (جنسیت، سن و وزن) و کمبود برنامه های آموزش ارگونومی، نقش تعیین کننده ای در بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی دارد.
آشنایی با اصول ارگونومیک حین کار و مطالعه و نیز یافتن راهکارهایی برای ترغیب دانشجویان به افزایش فعالیت فیزیکی روزانه و فرهنگ سازی آن در بین دانشجویان موضوع طرح علمی پژوهشی و فرهنگی ما خواهد بود.
لازم به ذکر است پژوهش های متعددی در خصوص وضعیت ارگونومی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شده و در حال انجام است و در این پروژه خاص به دنبال راهکارهایی جهت ارتقای وضعیت موجود و فرهنگ سازی بین دانشجویان هستیم.

ماندگاری دانشجویان استعداد درخشان و نخبه در کشور (ماندا)

بی شک نخبگان و استعدادهای درخشان یک کشور سرمایه های اصلی آن کشور بوده و عامل رشد و ترقی کشورها همین استعداد ها و سرمایه ها هستند. قطعا این سرمایه ها نیاز به مراقبت و حمایت دارند تا با شکوفایی بهتر و بیشتر، محیط اطراف خود را نیز بهره منده کنند. از سالیان قبل دفاتر استعدادهای درخشان در دانشگاه ها و بنیاد ملی نخبگان با تصویب آیین نامه های متعدد تلاش می کنند تسهیلات متنوع در حوزه های آموزشی، پژوهشی، مالی و گذراندن طرح و سربازی را به این دانشجویان ارائه کنند. علی رغم همه این تلاشها به نظر میر سد اقدامات انجام شده کافی نیست و بسیاری از نخبگان جذب کشورهای خارجی شده و کشور را ترک میکنند. احتمالا عدم وجود بستر مناسب برای بالفعل شدن استعدادهای برتر، عدم به کارگیری ایشان در بدنه اجرایی و مدیریتی کشور، عدم استفاده از پیشنهادات و راهکارهای ایشان د رحل معضلات کشور و به عبارتی “دیده نشدن و به کار گرفته نشدن” از جمله دلایل بی انگیزگی و تمایل نخبگان به خروج از وطن می باشد.
در این طرح (طرح ماندا) تلاش می کنیم راهکارهای منطقی و عملی را برای ترغیب بیشتر نخبگان و استعداد های درخشان برای ماندگاری در کشور یافته و در قالب شیوه نامه پیشنهادی به مقامات بالا دست ارائه کنیم.

عنوان تخصص (رشته) های مورد نیاز:

دانشجویان کلیه رشته های مرتبط با علوم پزشکی شامل رشته پزشکی، دندانپزشکی، بهداشت حرفه ای، پرستاری، مامایی و غیره