پایاسیلتک اسپادانا

زمینه تخصصی:​

مهندسی سطح، پوشش دهی، ساخت و یازسازی قطعات صنعتی

محل شرکت:

اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک علم و فناوری، ساختمان ابوریحان، واحد 151

زیرساخت های پژوهش:

اینترنت، مجلات علمی معتبر، گزارشات علمی، پایگاه های داده

شرکت پایا سیلتِک در سال 1391 تاسیس شده و از همان ابتدا خود را به عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین مراکز مهندسی سطح و ماشینکاری دقیق در کشور معرفی نموده است. جمعی از متخصصان علم سطح کشور با تلفیق دانش علمی خود با تجارب صنعتی و مدیریتی، هسته اولیه قدرتمندی را برای این شرکت ایجاد نمودند. حضور پشتوانه قوی انسانی و مدیریتی که پشتوانه منابع علمی و دانشگاهی را با خود همراه کرده فعالیت های شرکت را تکنولوژی محور نموده و روند رو به رشدی را برای آن متصور نموده است.

طرح‌های پژوهشی

توسعه پوشش های پیشرفته سوپرآلیاژی مقاوم به حرارت و شوک حرارتی به روش پاشش حرارتی قوس الکتریکی

نیازمندی طرح از لحاظ نیروی انسانی

“مهندسی مواد کارشناسی ارشد یا دکترا مهندسی سطح1 نفر، مهندسی مکانیک کارشناسی ارشد یا دکترا ساخت و تولید1 نفر، مهندسی مواد دانشجوی دکترا مهندسی سطح1 نفر”

ویژگی‌های اختصاصی داوطلب

1- آشنایی با فرآیندهای پوشش دهی
2- آشنایی با خواص و کاربردهای پوشش ها
3- آشنایی با فرآیندهای پاشش حرارتی
4- آشنایی با امور بازرگانی
5- علاقمندی به کار تیمی
6- نقشه خوانی
7- آشنایی مختصر با قطعات صنعتی در معرض سایش و خوردگی
8- آشنایی با پدیده ها و عوامل تخریب قطعات صنعتی

چکیده طرح

فراِیند پاشش حرارتی قوسی دارای کاربردهای بسیار متنوع و منحصر بفردی می باشد که آن را از سایر روش های پوشش دهی متمایز می سازد. با توجه به کاربردهای گسترده، لزوم توسعه این تکنولوژی بعنوان یک فناوری پیشرفته و به روز در صنایع مختلف شامل نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیروگاهی و آهن و فولاد امری حیاتی است. همچنین با توجه به مزایای منحصر بفرد این روش نسبت به سایر روش های پاشش حرارتی نظیر هزینه های پایین فرآیند، سهولت حمل و نقل تجهيزات مربوطه، سرعت پاشش بالا و عدم نياز به پيش گرم كردن قطعه، این روش برای کاربردهای صنایع آهن و فولاد نظیر اعمال پوشش های مقاوم به حرارت و سد حرارتی بر روی جداره خارجی غلطک های فورم هوای دم کوره بلند در صنایع ذوب آهن بسیار مناسب می باشد.
پاشش به کمک قوس الكتريكي يكي از روشهاي پاشش حرارتي است كه در آن دو سيم ذوب مي‌شود و ذرات ريزي را بوجود مي‌آورد كه اين ذرات ريز به سمت قطعه مورد نظر جهت پوشش دهی آن هدايت مي‌گردد. جريان هوای فشرده هم با سرعت زياد جهت اتميزه كردن فلز مذاب و سوق دادن آن بسمت سطح در نظر گرفته شده بكار مي رود.
با استفاده از اين روش امكان پوشش دهي آلياژهاي آهن، آلومينيوم، مس، منيزيم و سوپرآلياژها وجود دارد. در اين روش، مذاب به قطرات ريز تبديل مي شود و به صورت اسپري، پاشيده مي شود. اين كار با استفاده از جت هاي گاز خنثي (مانند آرگون، هليوم و نيتروژن و یا هوای فشرده) انجام مي شود. اين جت ها داراي سرعت مختلف هستند. اين سرعت از 50 تا 500 متر بر ثانيه متغير است. در مسير حركت اسپري تا رسيدن به هدف، قطرات بواسطه همرفت، انجماد نسبتاً سريع، سرد مي شوند و با اتمسفر اطراف خود واكنش شيميايي مي دهد. در نهايت اين ذرات به هدف برخورد مي كنند. در حالت ايده آل،‌ اين مد نظر است كه اين ذرات در حالت نيمه جامد باشند. با برخورد ذرات به هدف، اين ذرات به صورت رسوباتي جامد در مي آيند. در هنگام حركت ذرات در اتمسفر و همچنين در هنگام برخورد ذرات با زيرلايه، اتجماد سريع ايجاد مي شود. سرعت سرمايش مؤثر كه ممكن است در رسوب دهي با استفاده از اسپري، ايجاد شود، چندين برابر سرعت انجمادي كه براي شمش فلزي استفاده مي شود. تعدادي از اين متغيرها با استفاده از اصلاح زيرلايه (چرخش زيرلايه نسبت به دستگاه اسپري)، قابل تغيير مي باشد. با استفاده از اصلاح اين بخش از دستگاه اسپري، امكان پوشش دهي اشكال مختلف زيرلايه اي مانند سيلندرها، شمش ها، صفحات و … وجود دارد. تيوب ها، شمش ها و ديسك ها متداول ترين اشكال زيرلايه هاي مورد استفاده در پوشش دهي با اسپري است. با استفاده از زيرلايه ي متحرك، امكان توليد صفحات پيوسته يا نوارها وجود دارد. با استفاده از سيم هاي آلياژي، امكان توليد پوشش هاي كامپوزيتي و آلياژي وجود دارد.
مواد اولیه مورد استفاده در این فرآیند بصورت سیمی بوده که با توجه به پروژه های مختلف سیم ها با متریال مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
نمونه ای از سیم های مورد استفاده در این فرآیند در ادامه آورده شده است:
انواع پوشش های قابل اعمال
• آلیاژهای پایه آهن
• آلیاژهای پایه نیکل
• آلیاژهای پایه مس
• آلیاژهای پایه آلومینیوم
• آلیاژهای پایه روی
• آلیاژهای آلومینیوم-روی
• آلیاژهای بابیت
• آلیاژهای ترکیبی شامل:
کاربردهای روش پاشش قوسی
• اعمال پوشش آلیاژی جهت بازسازی یاتاقانهای بزرگ و کوچک و یا بازسازی روتورها، شفت ها و غلطک های مختلف.
• اعمال پوشش های مولیبدن بر روی سطوح قطعات فلزی جهت افزایش مقاومت به سایش و اصطکاک فلز در دماهای بالا.
• اعمال پوشش های میانی یا واسطه NI-CR و یا NI-AL به منظور بهبود خواص پوشش های سرامیکی بر روی سطوح فلزات.
• اعمال پوشش های آلومینیم قلع، روی و مواد دیگر برای کاربردهایی که در آن نیاز به هدایت الکتریکی بالا است.
• اعمال پوشش های مقاوم به حرارت و سد حرارتی بر روی جداره TUBE BOILER مخازن و محفظه های احتراق و غلطک فورم کوره بلند در صنایع نیروگاهی و آهن و فولاد

خدمات ویژه قابل ارائه به محقق

1- فضای اداری شامل میز، صندلی، خط تلفن، سیستم کامپیوتر، اینترنت
2- معرفی فضاهای صنعتی جهت بازدید از خطوط صنعتی
3- دسترسی به تجهیزات و تکنولوژی های روز دنیا در زمینه ساخت، تولید، پوشش دهی و مهندسی سطح
4- حق الزمه در قبال مدیریت و تعریف پروژه، نگارش و چاپ مقالات در مجلات معتبر بین المللی
5- حق بیمه تامین اجتماعی

نشانی

اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک علم و فناوری، ساختمان ابوریحان، واحد 151