
با وجود تلاش های عمده برای طرح مسایل مربوط به آب در سطح جهان، مدیریت واقعی منابع و مصرف آب، هنوز به تغییرات چشمگیری نیاز دارد که البته ایران نیز از این امر جدا نیست.
محدودیت منابع آب شیرین به عنوان اصلی ترین چالش های فراروی مدیریت پایدار منابع آب به شمار می آید
برای غلبه بر این چالش ها، ساختار مدیریتی آب ایران، ناگزیر باید به دنبال ارایه راهکارهای نو در نحوه مدیریت، ارایه خدمات و بهره گیری از دانش روز برآید.
با همه راهکارهایی که برای مدیریت منابع آب کشور در نظر گرفته می شود، راه درازی در پیش است که تنها با مشارکت همگانی و بهره گیری از تمام توان علمی و عملیاتی قابل پیمودن است.
اگر در شرایط موجود، رفتار و مدیریتی عاقلانه و هدفمند داشته باشیم، می توان به عنوان یک فرصت از آن بهره برداری کنیم، وگرنه بدون شک، با تهدیدی روبه رو خواهیم شد که آثار بد آن بسیار خواهد بود.
این رویداد چهار روزه توسط بنیاد نخبگان استان اصفهان، پژوهشکده آب دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت آب و فاضلاب شهری، شرکت آب منطقه ای و شرکت شهرک های صنعتی اصفهان در مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار گردید.
بررسی چالشها و واکاوی مسایل واقعی در صنعت آب شرب و فرصت های موجود در این زمینه برای خلق ارزش، ارتباط با سازمان های ذیربط و پیگیری موضوع تا یافتن راهکارهای نو و تبدیل آن به مدل های تکرارپذیر بر خواهیم آمد.
هدف اصلی این رویداد تشریح چالش های آب مصرفی و بهداشت واحدهای خانگی و صنعتی دستگاه های متقاضی و متولی در زمینه های مربوط به بازچرخانی آب خاکستری، تفکیک انشعابات و مخازن ذخیره استراتژیک واحدهای مسکونی، مدیریت پسماندها و بهسازی محلی فاضلاب، تصفیه تکمیلی، استحصال آب در شهرک های صنعتی، بازچرخانی آب در واحدهای صنعتی پرآب بر و مسایلی از این قبیل است.
این رویداد زمینه ساز ارایه فرصت های موجود برای شرکت ها و افراد مستعد به منظور گردآوری ایده های کاربردی حوزه آب شرب و بهداشت و بهره مندی جهت ارایه دستاوردهای خود برای تبدیل آن به یک مدل و طرح کسب و کار میباشد.
شرکتکنندگان در این رویداد علاوه بر دریافت آموزشهای عملی و کاربردی برای تبدیل کردن ایده به محصول در قالب تیم بر روی طرح های خود کار خواهند کرد، از حضور مربیان و تسهیلگران حرفهای، کارشناسان متخصص و اساتید مجرب دانشگاهی بهره مند خواهند شد و امیـد دارند که در پایان دوره بتواننـــد نظر سازمان های دولتی و خصوصی را برای سرمایهگذاری یا تأمین اعتبار طرح پیشنهادی به دست آورند.
اگه ایده و طرحی برای راه اندازی یک کسب و کار فناورانه یا نوآورانه در ارتباط با موضوع آب شرب از مدیریت عرضه و تقاضا تا بازچرخانی آب تو ذهنتون هست، اگه قصد ورود به صنعت آب و دنیای کسب و کار رو دارید. اگه دنبال فرصتی برای تمرین و کسب مهارت تو حوزه های مربوط به صنعت آب و فاضلاب هستید شرکت در "هم نت آب" انتخاب خوبیه.
در این رویداد مدیران شرکت های آب منطقه ای، آب و فاضلاب شهری و روستایی، صاحبان فناوری، شرکت های فعال برای حل مشکلاتشون و تبدیل مسئله ها و ایده هاشون به کسب و کارهای پر سود دنبال افراد آموزش دیده، با انگیزه و البته متخصص که ایده های خلاقانه ای دارن، می گردن.
حالا قرار هست شما تو این رویداد آموزش های لازم و کاربردی در جهت شکل گیری کسب و کارهای فناورانه در زمینه های مربوطه را دریافت کنید، شبکه شدن و کار تیمی رو تمرین کنید، در معرض مسائل و کارفرماهای واقعی قرار بگیرید و با فرصت های زیادی روبرو بشید.
در هم نت آب سازمان های متولی و صاحبان فناوری در باره مسائل و معضلاتشان به امید پیدا کردن راه حل ها با شما گفت و گو می کنند و در صورت پیدا شدن راه کارهای نو، کسب و کارهای جدیدی با حضور شما شکل خواهد گرفت.
جمعی از اساتید و صاحبنظران به شما مهم ترین مفاهیم و ابزارهای لازم برای راه اندازی یک کسب و کار موفق را خواهند آموخت.
در ادامه هم فرصت های زیادی برای تجربه کار گروهی و کمک گرفتن از حرفه ای های صنعت آب در داخل و خارج از کشور خواهید داشت ... گروهی از مشاوران و کارشناسان فنی از تجربیاتشان و وضع دانش موجود با شما صحبت خواهند کرد و پا به پای شما برای پروراندن ایده های نوآورانه تان آستین بالا می زنند... اما آخرش حل چالشها کار خودتان است و این شمایید که ایده ها و رویاها را از کاغذ به میدان خواهید آورد. آخر دوره هم، برنامه تان برای اجرایی کردن ایده انتخابی را ارائه خواهید کرد و ما هم به دنبال تسهیلگری و بهره مندی از توانمندی تان برخواهیم آمد.
نتایج حاصل در پایان این رویداد می تواند در قالب شکل گیری هسته های کارآفرین نوپا برای خلق مدل های نو و ایجاد کسب و کار مبتنی بر نیازهای روز، دستیابی به دانش فنی و یا چاره اندیشی برای رفع موانع و دستیابی به راهکارهای نو قابل اجرا بروز پیدا کند.
اولویت پذیرش با تیم های رشته های شیمی و مهندسی شیمی، محیط زیست، منابع طبیعی، عمران (به ویژه گرایش آب)، مکانیک (به ویژه گرایش سیالات) و برق، تاسیسات، کلیه رشته های مدیریت و کسب و کار و همچنین افراد صاحب ایده و شرکت های فعال در زمینه موضوعات مرتبط می باشد
کانال تلگرام برنامه زمانبندی قوانین شرکت در رویداد معرفی هم نت قوانین و مصوبات مدیریت آب و پساب ها
آینده توسعه پایدار در گرو تامین متناسب آب و این موضوع در گرو ایجاد شرایط مدیریت مصرف بهینه است. تفکیک کنتور مشترکین چند واحدی در محل مصرف برای اعمال مدیریت مصرف امری ضروری است و چنانچه با اقدامات فرهنگی و ابزاری توام شود نتیجه آن کاهش قابل توجه مقدار مصارف خواهد بود. زمانی که مشترکین یک مجموعه چند واحدی آب مورد نیاز شرب و بهداشت خود را از یک کنتور مشترک برداشت کنند، به دلیل شفاف نبودن مصارف هر واحد و اینکه از نظر روانی هر مصرف کننده در رقابت با سایر همسایگانش، بیشتر مصرف کردن آب را حق قانونی و طبیعی خود می داند لذا ناخودآگاه ضریب مصارف آب افزایش می یابد برعکس چنانچه بتوان با راهکاری نوآورانه، مصارف هر واحد را شفاف سازی کرد، به تدریج شاهد کاهش مصرف آب خواهیم بود.
تعریف مسئله (مشکل چیست): بازچرخانی آب خاکستری
آب خاکستری بیش از ۸۰ درصد فاضلاب تولیدی در منازل و ادارات را تشکیل می دهد و شامل فاضلاب تولیدی ناشی از شستشوی لباس، وان حمام، دوش حمام ، روشوئی و بخشی از هرزآب ظرفشوئی آشپزخانه است.
اگر بتوان فاضلاب تولیدی این بخش ها را توسط لوله کشی جداگانه ای در محل مناسبی در داخل ملک جمع آوری کرد و یک سیستم تصفیه ساده و مقدماتی برای این پساب جمع شده اجرا نمود، به سادگی این بخش از فاضلاب می تواند بجای سرازیر شدن به شبکه فاضلابرو ، دوباره به مصارف خاصی در داخل همان مجموعه یا خارج آن برسد . این مصارف به صورت عمده شامل آبیاری فضای سبز مجموعه مثل باغچه، استفاده در فلاش تانک توالت ها، تغذیه منابع آب زیرزمینی و نظایر آنهاست .
به این ترتیب استفاده از آب خاکستری باعث می شود نیاز برداشت کمتری از منابع آب زیرزمینی و سطحی وجود داشته باشد که این کار علاوه بر حفظ منابع آب، به حفظ محیط زیست هم کمک می کند. همچنین استفاده از آب خاکستری باعث کاهش بار آلی فاضلاب و آلودگی مجاری مربوط به فاضلاب روها می شود و مقدار فاضلاب تولیدی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد که منجر به کاهش مصرف انرژی هم خواهد شد. گرچه کم شدن مقدار بار هیدرولیکی فاضلاب ناشی از این اقدام خود به عنوان عاملی نامطلوب در تغییر پارامترهای اولیه طراحی خطوط، کلکتورها و تصفیه خانه های فاضلاب مطرح است اما به هر حال تفکیک فاضلاب در مبداء و بازچرخانی آن در محل از جمله راهکارهای موثر در کاهش نیاز آبی در دنیا محسوب می شود ولی در عین حال این موارد هم باید درنظر گرفته شوند:
تولید پساب های چرب در آشپزخانه ها و رستوران ها: فاضلاب واحدهایی نظیر آشپزخانه ها، رستوران ها، هتل رستوران ها، کارگاه های ساخت شیرینی، واحد لبنیات سازی ، کارواش، قالیشویی باعث تولید حجم قابل توجهی پساب چرب می باشند این پساب ها عمدتا محتوی چربی و روغن و پسماندهای غذا می باشد. تخلیه پساب های چرب به شبکه جمع آوری فاضلاب مشکلاتی را بوجود می آورد که عبارتند از رسوب ذرات چربی و روغن در دیواره لوله ها اتصالات و باتبع گرفتگی آنها می شود این امر نهایتا منجر به گرفتگی و پس زدگی فاضلاب در منازل مسکونی و واحدهای تجاری و خدماتی گردیده و علاوه بر خسارت مالی، موجبات نارضایتی عمومی در پی خواهد داشت. بنابراین ضرورت جداسازی و حذف ذرات چربی و روغن از پساب، قبل از ورود به شبکه و ساخت چربی گیر اختصاصی برای هر واحد صنفی و کارگاه امری بسیار ضروری می باشد. ولی چالش های متعددی در خصوص استفاده از چربی گیرها مطرح است:
چالش اول : چگونگی الزام واحدهای صنفی و کارگاه ها برای نصب چربی گیر.
در این رابطه الزام نصب چربی گیر ۱ - برای واحد های در حال بهره برداری ۲ – واحد های تازه ساز مطرح می باشد .
چالش دوم : مسئولیت نصب و بهره برداری از چربی گیر
مسئله کمبود آب علاوه بر محدودیتهایی که برای بخش کشاورزی ایجاد کرده، سایر بخشهای افتصاد از جمله صنعت را نیزتحت تأثیر قرار داده است. به طوری که شهرکهای صنعتی با مشکلاتی از قبیل کمبود آب و در مواردی بحران آب و افت کیفیت آب مواجه هستند. این مسائل چالشهایی را پیش روی صنایع قرار می دهد که در رویداد همنت آب برای آنها چاره اندیشی خواهیم کرد.
تصفیه تکمیلی پساب صنعتی؛ در حال حاضر تعدادی از شهرکهای صنعتی استان اصفهان مجهز به تصفیهخانه بیولوژیک هستند و پساب حاصل از آن را برای آبیاری فضای سبز همان شهرک مورد استفاده قرار میدهند. اما در همه فصول سال نمیتوان از این آب برای آبیاری فضای سبز استفاده نمود و با مازاد پساب مواجه هستند؛ این در حالی است که شهرکهای صنعتی با مشکل کمبود شدید آب دست و پنجه نرم می کنند و برای تأمین آب مورد نیاز خود مشکل دارند. بروز این مسائل یک نیاز جدی برای تصفیه تکمیلی پساب صنعتی که بعد از تصفیه ابتدایی و تصفیه ثانویه انجام میشود ایجاد میکند. در این زمینه باید گفت مشکل پایین بودن راندمان تصفیه تکمیلی و نیز وارداتی بودن تجهیزات مورد نیاز برای تصفیه تکمیلی مانعی برای اجرای این راه حل است.
دکترای مهندسی پلیمر از دانشگاه تربیت مدرس تهران، زمینه تحقیقاتی:ساخت غشاءهای پلیمری در...
دکترای محیط زیست از دانشگاه تهران زمینه های تحقیقاتی : مهندسی آب و فاضلاب،...
فوق دکترا، دانشكده مهندسی كشاورزی و بیولوژی، دانشگاه جورجیا، آمریكا، زمینه...
دکتری از دانشگاه پلی تکنیک نانت- فرانسه، زمینه تحقیقاتی: مدلسازی فرآیندهای...
دكتری، مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، زمینه های تحقیقاتی : هیدرولیك...
دكترای مهندسی عمران-گرایش هیدرولیك، دانشگاه آلبرتا، كانادا، زمینه تحقیقاتی:...
دکترای مهندسی شیمی از دانشگاه نیوساوت ویلز، استرالیا، زمینه های تحقیقاتی : مدل سازی،...
زمینه های تحقیقاتی : بیوتکنولوژی، سوختهای زیستی پروژه های تحقیقاتی:تصفیه...
دکترای شیمی از دانشگاه اصفهان، زمینه های تحقیقاتی: سوخت های زیستی و سوخت های...
دکترای بیوتکنولوژی محیطی از دانشگاه لوند، سوئد ، زمینه های تحقیقاتی : تصفیه...
دكتری عمران آب از دانشكده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران ، زمینه های...
دکترای بیوتکنولوژی از دانشگاه وین ، زمینه های تحقیقاتی : طراحی و ساخت بیو...
دکترای اقتصاد کشاورزی از دانشگاه تربیت مدرس تهران، زمینه های تحقیقاتی : اقتصاد آب و محیط...